• EMM'er in beeld - Brent Klein

 • EMMer in beeld, een nieuwe rubriek binnen EMM’21, om onze vrijwilligers een beetje beter te leren kennen. Deze keer Brent Klein! 

  Sta je rustig de ballen op te ruimen, word je ineens overvallen met de vraag of je geïnterviewd mag worden. Gelukkig hoefde Brent hier niet lang over na te denken en zo zaten wij op Brents enige voetbalvrije dag van de week aan de keukentafel.

  Waar moeten wij jou van kennen Brent? 
  Als speler van de jo18-1 en als trainer van de jo14-1. Dit doe ik samen met Ramon Paauw en Jeroen Boere. Op zaterdag kan ik er helaas niet altijd bij zijn, want ik ben ook trainer/coach bij een andere club.

  Actief bij twee clubs! Hoe kom je nu bij een andere club terecht?
  Dat komt door mijn opleiding. In het eerste jaar liep ik stage bij DOCOS, daarna ben ik als stagiaire aan de slag gegaan bij FC VVC. Dat was erg leuk en ging heel goed, dus nu ben ik daar betaald trainer/coach van de jo11-2. Een team wat eigenlijk een leeftijdsklasse lager zou  moeten spelen, maar ze zijn zo goed dat ze ingedeeld zijn in de jo-11. Er staan daar bijna wekelijks scouts langs de lijn. Ook de jo12-1 geef ik daar nog training.

  Maar hoe ben je dan in het vrijwilligerswerk bij EMM’21 gerold? 
  Ik ben vorig jaar ook training gaan geven op zondagochtenden bij de Ultimate Football Academy. Dat, en mijn stage bij FC VVC had ik op Instagram gedeeld en zo werd ik benaderd door Guido van der Meer voor de Veens Voetbaldagen. Daarna werd ik door EMM’21 benaderd om een jeugdteam te gaan begeleiden. Toen dat de jo14-1 werd, leek dat mij wel een goede uitdaging en heb ik ja gezegd.

  Doe je ook nog andere dingen binnen de club? 
  Een wedstrijdje kijken als dat lukt, maar nog meer taken….daar heb ik echt geen tijd meer voor!

  En wat doe je dan de rest van de week? 
  Ik volg de MBO opleiding Sport, Bewegen en Gezondheid in Leiden. Ik zit nu in het derde jaar en het gaat lekker. Vandaar al die stages dus! Ik hoop ook nog stage te mogen lopen bij een profclub. Verder ben ik bezig met mijn rijbewijs. En met 4 avonden en een ochtend training geven, zelf twee keer in de week trainen, één of twee elftallen per week begeleiden tijdens de wedstrijd en zelf nog een wedstrijd spelen, blijft er niet veel tijd over voor iets anders!

  Waar word je blij van binnen EMM?
  Van kinderen die buiten hun training en wedstrijd om lekker met een bal in de weer zijn op de vereniging! Mijn eigen team blijft eigenlijk altijd hangen na de wedstrijd: ze zijn dan zelf aan het voetballen, kijken vaak nog even bij mijn wedstrijd of naar andere teams. Dat vind ik echt mooi!

  Heb je een mooie herinnering om te delen als het om EMM ’21 gaat? 
  Nou, eigenlijk vooral een als het om voetbal gaat: vorig jaar ben ik met mijn team kampioen van Nederland geworden! Dat gebeurde door een toernooi met alle nummers 1 en 2 uit de hoogste klasse van de competitie. Aan het eind van de dag wonnen we de finale! Daarnaast ook nog een mooie van binnen EMM: met de jo13-1 tegen VVSB: 5-0 gewonnen, met 2 goals en 2 assists!

  Heb je verder nog iets te EMMeren? 
  Hier moest Brent wel even over nadenken, maar kwam toen toch met een heel persoonlijk issue: “Ik begrijp goed dat de keuze is gemaakt voor het zaterdagvoetbal, maar ik vind het niet leuk! Hiervoor ging ik vaak met mijn vader op zondag naar het Eerste kijken. De beleving om daar met zijn allen naar te kijken vond ik fantastisch. Nu krijg ik daar helaas weinig van mee.”