• EMMer in beeld, Hans Rodewijk

 • EMMer in beeld, een nieuwe rubriek binnen EMM’21, om onze vrijwilligers een beetje beter te leren kennen. Deze keer Hans Rodewijk! 
   

  Dit keer een interview bij de kerstboom van de man die binnen EMM ’21 de slingers en de ballonnen op hangt. The place to be met de feestdagen voor de deur!
  Waar moeten wij jou van kennen Hans? 
  Waarschijnlijk kennen mensen mij van de activiteiten en evenementen, zoals bijvoorbeeld de mini champions league. 

  Hoe ben je in het vrijwilligerswerk bij EMM’21 gerold? 
  Dat komt door mijn zoon Thimo. Hij wilde op de voetbal en vanaf de start in september ging  ik kijken bij zijn trainingen en wedstrijden. Na 4 of 5 weken werd ik al benaderd of ik ook leider/trainer van zijn team wilde zijn in verband met de wisselende diensten van de leiders/trainers. Ik vond dat iets doen voor de vereniging erbij hoorde als je kind op een club ging, dus zei ja. Van het een kwam wel het ander en voor kerst zat ik al voor de evenementen in het jeugdbestuur.

  Doe je ook nog andere dingen binnen de club? 
  Ik ben zo’n jaar of 6 leider geweest. Daarnaast heb ik in de werkgroep cultuur van de fusie gezeten. Toen de fusie een feit was ben ik vanuit de evenementen commissie toegetreden tot het hoofdbestuur, wel een uitdaging maar heel leuk om te doen! Ik heb ook wel eens overwogen om andere dingen te gaan doen binnen de club, maar die ballonnen en slingers zijn toch 

  echt mijn ding.

  De activiteiten en evenementen commissie is een belangrijke spil binnen onze vereniging, natuurlijk is voetbal de hoofdzaak, maar wij zorgen net voor dat kleine beetje extra!

  Natuurlijk hoef ik het niet allemaal zelf te doen ik werk met een leuk en enthousiast team. We hebben de evenementen opgesplitst waardoor verschillende mensen voor de verschillende evenementen verantwoordelijk zijn, ieder doet zijn ding en we helpen elkaar. Heel mooi om op te zetten was de mini champions league. Jorg van de Breggen was toen jeugdcoördinator bij WVC had het ergens gezien en we hebben dat samen opgestart. Eerst heel kleinschalig, hadden we 12 tenuetjes, maar nu wel voor 60 kinderen per keer!
  Men zei wel eens tegen mij, zonde dat je dit doet, de helft van die kinderen heb je hier gratis laten voetballen en ze vertrekken daarna na de buren, maar het leuke is: inmiddels voetballen ze toch weer met elkaar en hebben ze allemaal mooie herinneringen aan hun eerste voetbalwedstrijdjes.
  Nog een leuke anekdote: een keer kregen we als organisatie aan het einde van het seizoen een bbq aangeboden van een vader die het toch wel heel erg vond dat zijn zoon zo fijn bij ons had gevoetbald maar daarna voor ”t echie” toch naar DOSR ging.

  En wat doe je dan de rest van de week?
  De rest van de week werk ik als vrachtwagenchauffeur bij Hogenboom Transport 

  Waar word je blij van binnen EMM?

  Eigenlijk alles wat op dit moment gebeurt binnen de club: het nivo van het voetbal, de saamhorigheid, de klik is goed, het valt allemaal goed in elkaar. En de aanstaande nieuwbouw, het is een hele uitdaging maar daar kijk ik naar uit! We gaan allemaal evenementen optuigen om geld te genereren, een sponsorloop, een veiling, noem maar op! maar we zijn ook al bij andere clubs aan het kijken hoe zij dingen aanpakken om daar ook leuke ideeën vandaan te halen. We gaan proberen out of the box te denken en hopen dat er mensen zijn die mee willen doen. De lat ligt hoog!

  Heb je een mooie herinnering om te delen als het om EMM ’21 gaat? 
  Het moment dat de fusie daar was, met de onthulling van de naam en het tenue. Ik vond dat echt een mooi moment en kreeg er bijna kippenvel van, maar vooral heel veel energie.

  Heb je verder nog iets te EMMeren? 

  Ik kan het niet laten, ik zou echt een dringende oproep willen doen aan alle ouders en leden, maar ook de jeugd om allemaal iets te doen binnen de club.

  Er zijn momenteel veel vrijwilligers binnen de vereniging met dubbele functies, dit zou ik graag anders zien zodat het voor iedereen dragelijk blijft!
  Ook  zie ik een taak aan ouders om hun kind hierin te stimuleren. Het moet gewoon zijn om iets te doen voor je vereniging, de slogan van EMM zegt het al: Voor elkaar, met elkaar!

  Zeker straks met de nieuwbouw kunnen we de nodige ( handige ) handjes heel goed gebruiken
  Ook al heb je twee linkerhanden, iedereen kan iets bijdragen!

  Verder wens ik iedereen prettige feestdagen en een gezond en sportief 2023 toe.