• EMM'er in beeld: Jeroen de Konink

 • EMMer in beeld, een nieuwe rubriek binnen EMM’21, om onze vrijwilligers een beetje beter te leren kennen. Deze keer Jeroen de Konink! 

  Met de tassen al ingepakt voor de wintersportvakantie maakt Jeroen nog even gauw een gaatje vrij voor een praatje voor EMMer in Beeld

  Waar moeten wij jou van kennen Jeroen? 

  Ik loop al heel wat jaartjes rond binnen de vereniging. Eerst als speler bij DOSR en nu ben ik inmiddels alweer zo’n jaar of 10 leider en trainer, op dit moment van de JO19-4. 

  Hoe ben je in het vrijwilligerswerk bij EMM’21 gerold? 

  Dat komt door mijn zoon Wick. Er was geen leider voor zijn team dus ben ik dat gaan doen. Het plan was voor een paar jaar, maar dat is iets anders gelopen. Het lukte niet om een andere leider te krijgen, dus ben ik door gegaan. De jongens hebben tenslotte een leider nodig. Gelukkig vind ik het ook leuk en heeft mijn zoon er geen problemen mee dat zijn vader er altijd bij is. Het training geven op maandag doe ik samen met Noah Hartog. Dit is soms hard werken, maar wel heel leuk om te doen: juist de lagere elftallen kun je een hoop leren!

  Doe je ook nog andere dingen binnen de club? 

  Met een groep vrienden draaien we af en toe bardiensten. Ook ben ik altijd betrokken geweest bij het onderhoud, maar daar doe ik nu een stuk minder in.

  En wat doe je dan de rest van de week?

  Ik heb een timmerbedrijf. We werken voor aannemers en doen bijvoorbeeld huizen, hotels, appartementengebouwen. Ontzettend leuk om dat mooi af te werken! Verder hou ik van windsurfen.

  Waar word je blij van binnen EMM?

  Vooral als de jongens het gewoon naar hun zin hebben en er geen gemopper is, als ze met een goed gevoel van het veld afkomen. Verder is het mooi om te zien wat er nu bij EMM gebeurt: er gaat nog wel eens wat mis natuurlijk, maar over het geheel genomen hebben we het toch aardig op de rit gekregen. De woensdagavond training van Loek is zo’n voorbeeld, dat er ook aandacht is voor de lagere elftallen. Er zijn ouders die daarbij moeten helpen. Die ouders heb ik persoonlijk benaderd, dat werkt toch het best. Ook langdurig geblesseerde jongens helpen daarbij, zo blijven ze er ook onderdeel van uitmaken. Win-win!

  Heb je een mooie herinnering om te delen als het om EMM ’21 gaat? 

  Niet speciaal een mooie herinnering. Maar als de overwinning echt eruit gesleept wordt, dat de jongens echt getergd zijn en dan net aan winnen, dan geniet ik het meest. Verder hebben we een paar mooie seizoenafsluitingen gehad, met een BBQ en of varen, altijd erg gezellig!

  Heb je verder nog iets te EMMeren? 

  Een grote vereniging laten draaien gaat met vallen en opstaan. Gelukkig gebeurt er veel goeds! Wat ik wel heel belangrijk vind: wees zuinig op je lagere elftallen, zij zijn je kapitaal!