• EMMer in beeld: Karel, Wil en Govanny Caron

 • EMMer in beeld, de rubriek binnen EMM’21, om onze vrijwilligers een beetje beter te leren kennen. Deze keer Karel, Wil en Govanny Caron!
   
  Drie generaties en allemaal even gek van voetbal, hoe mooi is het als dat binnen je vereniging rondloopt? Het viel niet mee om een afspraak met dit zeer actieve trio te maken maar de aanhouder wint en zo kunnen jullie verder kennismaken met opa, vader en (klein)zoon Caron.
   
  - Waar kennen wij jullie van?
  Op dit moment is Govanny trainer coach van de jo13-1. Wil is coördinator van de van de jo15. In de loop van het seizoen is er een gat gevallen in het coördinatorschap van de jo17 en jo19 en heeft hij dit samen met Jordy opgepakt. Karel is sinds vorig jaar stagebegeleider voor studenten van het ROC, CIOS en de ALO/HALO die binnen EMM’21 hun stage willen lopen.
   
  - Hoe zijn jullie in het vrijwilligerswerk bij EMM’21 gerold?
  Het begon allemaal toen de jongste telg van het gezin Caron op zoek was naar een andere club om te voetballen. Zijn eerste contact met toen nog DOSR ervoer hij als een warm welkom (Dank je wel Ed, Leon en Marlies!) en dat heeft aanstekelijk gewerkt naar de rest van de familie. Govanny is het seizoen erop voor het CIOS stage komen lopen en ging daarna ook voetballen bij de jo19-1. Wil was er toch als Delano ging trainen dus ging met al zijn ervaring (UVS, VCL, KNVB) al gauw mee training geven en werd het jaar erop coach van de jo15-2.
   
  Toen men binnen EMM’21 hoorde van de geweldige staat van dienst met betrekking tot sport en vooral voetbal van Karel, (is manager Sportbedrijf Leiden en trainer/coach/technisch coördinator van verschillende eerste elftallen van verenigingen in de omgeving geweest) en ook van zijn contacten met het CIOS werd ook hij benaderd. En het was niet eens heel moeilijk om hem over te halen: als het belang van sport voor de jeugd ter sprake komt hoor je meteen de passie in zijn stem!
   
  - Doen jullie ook nog andere dingen binnen de club?
  Govanny voetbalt zelf ieder zaterdag en vader, moeder en opa Caron zijn bijna altijd langs de zijlijn bij de beide zoons te vinden. Wil is bezig met het internationaal toernooi van de jo13-1, jo14-1, jo15-1 en de jo17-1 en de de elftallen van volgend seizoen.
   
  - En wat doe je dan de rest van de week?
  Govanny volgt de opleiding fysiotherapie en heeft daarnaast net het certificaat gekregen voor het eerste jaar van de opleiding bij Ajax tot Performance Coach. Ook volgend jaar gaat hij daar nog mee door. Naast het voetballen is hij 4 a 5x per week in de sportschool te vinden. Daarnaast moet er natuurlijk toch ook wat verdiend worden, dat doet hij als inval personal trainer bij InBalance en bij de Inboedelruimers. En dan weet hij ook nog wat tijd vrij te maken voor zijn vriendin!
   
  Wil is accountmanager bij een bedrijf dat werk- promotie- en sportkleding levert en bedrukt en heeft daarnaast een bedrijf in mediabeveiliging.
   
  Karel is inmiddels 17 jaar gepensioneerd, maar stilzitten is er niet bij! Hij is vrijwilliger bij Sportpromotie Kaag en Braassem en zit in de dorpsraad Hoogmade.
   
  - Waar worden jullie blij van binnen EMM?!
  Govanny: Winnen! Maar wel met leuk spel en goed voetbal. Het geeft een kick om bij een team en de individuele voetballertjes ontwikkeling te zien.
   
  Karel: De ontwikkeling bij EMM’21. Het groeit, men denkt vooruit, men is zich ervan bewust hoe belangrijk sport is voor een kind en er wordt hard gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuw complex.
   
  Wil: Men heeft hier oog voor de combi tussen prestatie en recreatie en dat lukt steeds beter, EMM ’21 bewijst dat dit echt kan! Ook de insteek om de club met eigen mensen draaiend te houden is mooi!
   
  - Hebben jullie een mooie herinnering om te delen als het om EMM ’21 gaat?
  Govanny: ik kijk nu vooral uit naar de bekerfinale 3 juni met de jo13-1 (Deze bekerfinale hebben Govanny en de JO-13-1 afgelopen zaterdag weten te winnen, red.). Maar de halve finale was ook al ontzettend mooi, het was in Den Haag, met veel publiek langs de kant, ontzettend hectisch, maar de jongens waren niet bang, gingen uit van eigen kracht en hebben eigenlijk gewoon heel volwassen gevoetbald!
   
  Wil: De start van de kinderen bij toen nog DOSR: ze voelden zich heel snel op hun plek, het welkom voelde als een warm bad!
   
  Karel: EMM ’21 wil blijven investeren in de toekomst van de club en de kinderen, de certificering is geregeld dus ik ga nog 4 jaar door met het begeleiden van de studenten!
   
  - Heb je verder nog iets te EMMeren?
  Karel: ik ben erg benieuwd naar de toekomst van het nieuwe sportpark, zullen we ons er weer zo goed thuis voelen? Er worden nog veel nieuwe huizen gebouwd in de omgeving, dus goede faciliteiten zijn nodig!
   
  Wil: ik hoop dat de focus op voetbal kan blijven, er lijkt nu een verschuiving naar sociaal maatschappelijk werk en dat is niet de opzet van de club. Er lijkt een goede balans tussen prestatie en recreatie: ook de niet-selectieteams krijgen nu training van een gediplomeerde trainer. Ik hoop dat deze ontwikkeling doorzet en misschien zelfs nog verbeterd!
   
  Govanny: Vooral zo doorgaan EMM! Ik heb zin in volgend seizoen, als speler, maar vooral ook als trainer. Ik wil graag doorgaan en groeien in het trainersvak en ben van plan om komende jaren de TC2 opleiding te gaan volgen.