• EMM'er in beeld: Luc Gies Broesterhuizen

 • EMMer in beeld, de rubriek binnen EMM’21, om onze vrijwilligers een beetje beter te leren kennen. Deze keer Luc Gies Broesterhuizen! 
   
  De ene week staat hij op het podium bij de sportverkiezing om met zijn team de aanmoedigingsprijs op te halen en de andere week zit je gewoon met hem aan de keukentafel….

   

  -Waar moeten wij jou van kennen Luc? 

  Ik denk in eerste instantie van mijn achternaam, best wel een begrip aan het Sportpad!

  Ik ben op mijn 4e bij  Alkmania gaan voetballen en heb alle standaard elftallen doorlopen. Op dit moment ben ik ook betrokken bij het G voetbal binnen EMM. Een aantal jaar geleden voelden we dat er iets ontbrak op de club: we wilden we een mogelijkheid bieden voor mensen met een beperking om lekker te kunnen sporten. Het bestuur stond er meteen achter en met mijn achtergrond van Scala College en het CIOS wilde mijn vader graag dat ik hem en Rene daarmee kwam helpen. Daar heb ik geen moment spijt van gehad!

   

  -Hoe ben je in het vrijwilligerswerk bij EMM’21 gerold? 

  Door mijn moeder, zij gaf training aan een meisjes elftal en zij vroeg me of ik haar wilde helpen. Zo groeide de liefde voor voetbal, de club en training geven. Zo ben ik steeds meer teams gaan trainen, waaronder de D1 toen mijn zus daarin speelde.
  Ik voetbal nu zelfs af en toe met jongens die ik vroeger zelf training heb gegeven!

   

  -Doe je ook nog andere dingen binnen de club? 
  Voetballen natuurlijk! Daarnaast ben ik ook trainer bij de Veense Voetbaldagen en ga ik volgend jaar de Mini-Sports doen.

   

  -En wat doe je dan de rest van de week?
  Ik werk bij KIndkracht 0/12, ik werk op de BSO groep Beresterk. Dit is de groep die in gebouw B zit. Ben ik weer op het EMM complex! Daarnaast doe ik de opleiding Professional Kind en Educatie. Hiervoor loop ik op dinsdag mee bij de Roelevaer in groep 4.

   

  -Waar word je blij van binnen EMM?
  Gewoon er zijn, op het veld of lekker op ‘t terras, of het nou met een biertje of een kop koffie is, het is gezellig en vertrouwd, voel me er gewoon thuis!

   

  -Heb je een mooie herinnering om te delen als het om EMM ’21 gaat? 
  Dat zouden er vele kunnen zijn, maar ik kies voor de toernooitjes met het G voetbal: er gebeurt altijd wel iets leuks! Ik ga er altijd met heel veel plezier naar toe en met een heel blij gevoel weer naar huis. Het is een mooie combi van voetbal en feest!

   

  -Heb je verder nog iets te EMMeren? 
  Ik hou helemaal niet van geEMMer, ik blijf liever positief! Vandaar dat ik wil melden dat ik ontzettend  veel zin heb om volgend jaar met de Mini-sports aan de slag te gaan! Ik hoop dat er heel veel kinderen van 3 tot 6 jaar op de zondagochtend komen sporten!