• Grote overwinning EMM'21 VR1 in Zoeterwoude

  • Woensdagavond hadden we wederom een inhaalwedstrijd en nu tegen de op voorhand lastige tegenstander SJZ. Daarnaast hadden we ook wat personele problemen. Keepster Sebas was ziek en Mel heeft een hamstring blessure. Maar met 14 speelsters en met Lisanne op doel moesten we het gaan doen.
    En we begonnen fantastisch, na 45 seconden lag de bal al in het net. Vanaf de aftrap kregen we een corner en deze werd fantastisch binnen geschoten door Dian. Hierna ontstond er een interessante wedstrijd, SJZ zette geen druk op onze achterhoede en wachtte op het moment dat wij een fout maakte. En die speelwijze zorgde ervoor dat we geduldig moeten zijn en niet te snel de diepte moesten zoeken met een riskante pass. Dat ging best goed maar soms werden we toch te ongeduldig want het was natuurlijk best \"saai\" om lekker de bal rond te spelen achterin. En in de omschakeling was SJZ best dreigend maar hele grote kansen kreeg het niet maar het bleef oppassen.
    Als we er dan wel goed doorheen kwamen was wel direct gevaarlijk en na een kwartier werd het 0-2. Na een mooie combinatie tussen Fien en Isabelle gaf Isabelle de bal voor aan Shayenne. Deze schoot op doel maar de bal werd losgelaten door de keepster van SJZ en Shayenne was er als de kippen bij om de rebound binnen te schieten. We bleven de betere ploeg en kwamen na een half uur zelfs op 0-3, een streep vanaf 30 meter van Nina vloog in de linker bovenhoek. Wat een weelde, zo'n hoog rendement hebben we nog niet gehad. Tot de rust bleven we eenvoudig overeind en gingen we met een comfortabele 0-3 rusten.

    We hadden na rust verwacht dat SJZ de druk zou opvoeren maar ze bleven dezelfde speelwijze hanteren en dat was natuurlijk prima voor ons. We bleven geduldig spelen en de foute passes werden een stuk minder zodat we makkelijk de bal rond konden spelen en op de juiste momenten naar voren konden spelen. Na 10 minuten was dit ook het geval, Mariska ging aan de rechterkant haar tegenstander voorbij en gaf een prima voorzet op Shayenne en met een beetje fortuin kon zij de 0-4 maken. SJZ was wel een paar keer dreigend want hun corners werden echt heel goed genomen en 1x kwamen we goed weg toen de bal via de lat weer in het veld belandde maar dat was het dan ook. We bleven prima spelen en kregen na een half uur een strafschop nadat een speelster van SJZ hands had gemaakt. Deze werd feilloos binnen geschoten door Anna. De mooiste actie van de wedstrijd kwam in de laatste minuut, Mirjam ging wel 4 speelsters voorbij en werd uiteindelijk door een gemeen blok een halt toegeroepen. Een bewuste vieze overtreding waarbij Mirjam even van moest bijkomen maar gelukkig niets aan overhield. Uiteraard werd hiervoor weer een strafschop gegeven en deze werd wederom snoeihard door Anna tegen de touwen geschoten. Dat was ook direct de laatste actie van de wedstrijd. Een prima overwinning met eindelijk veel doelpunten en door deze overwinning staan we nog vaster op de 2e plek met 7 punten voor op nummer 3 Oegstgeest en laat dat nu onze volgende tegenstander zijn komende zaterdag.

    Opstelling EMM'21: Lisanne Koek, Shanna Huigsloot (Marinka van Scheppingen), Dian Huigsloot, Marin van Heijningen, Syl Huigsloot, Mirjam Schat, Nina Hoogenboom, Fien van der Meer, Shayenne Verdel, Mariska van Berkel (Joyce Huigsloot) en Isabelle van Hofwegen (Anna Spruit)