• Hoe zorgen we voor attractief voetbalweekend in seizoen 2022-2023?

 • Beste voetbalvrienden,

  Zoals jullie allemaal mee hebben gekregen, zal ons dames en herenvlaggenschip komend seizoen uit gaan komen in de zaterdagcompetitie. Dit vanwege de vele regionale clubs die in het nieuwe voetbaljaar ook deze overstap zullen maken. Inmiddels is ook bekend dat naast het eerste heren en dameselftal ook het tweede heren en dameselftal op de zaterdag uit zullen gaan komen.

  Voor onze club heeft dit best wel wat gevolgen, denk met name aan de veld- en kantinebezetting. Op de achtergrond wordt door de verschillende commissies druk overlegd om dit allemaal zo soepel mogelijk te laten verlopen. Na onderzoek bij verschillende buurverenigingen is het grootste gevaar dat de zondag een dag wordt waarop voetbal minder centraal komt te staan. Om die reden hebben we besloten dat gedurende het seizoen een aantal standaardelftallen, waaronder het eerste en tweede en de dames alsnog enkele wedstrijden op zondag gaan spelen. In andere weken komen ook de hogere jeugdelftallen aan bod, zodat we iedere week weer voor een attractief zondagprogramma zorgen om naar uit te kijken.

  Op zaterdag is er echter ook een punt waar we druk over aan het nadenken zijn en dat is de veldbezetting. Iedere zaterdag is het een drukte van belang met alle jeugd- en seniorenelftallen die genieten van een heerlijk potje voetbal. Nu daar teams bij komen, zal de druk op de velden alleen maar toenemen en dat betekent dat er enkele teams, van jong tot oud, op de vrijdagavond of zondagochtend zullen spelen. Dit zal per toerbeurt gaan, zodat deze 'last' breed gedragen wordt en niemand vaker dan één of twee keer per seizoen af hoeft te wijken van de favoriete zaterdag.

  Zoals je leest, verandert er het een en ander en vergt dat wat van jullie flexibiliteit. Omdat we binnen E.M.M.'21 graag het gesprek hierover aan gaan en willen luisteren naar input van alle leden, is het goed om je stem hierin te laten horen. Heb je een idee dat bij kan dragen aan deze ontwikkeling binnen onze mooie club, dan kun je mailen naar th.senioren@emm21.nl.  

  E.M.M.'21 is er immers voor elkaar en met elkaar!

  Sportieve groet,
  Bestuur E.M.M.'21