• Inspiratieloos EMM’21 pakt op valreep een punt tegen tien man

 • EMM’21 heeft geen goede beurt gemaakt uit bij Legmeervogels. Legmeervogels kwam al na een ongeveer een half uur met tien man te staan. EMM opende kort voor rust de score, maar zakte in de tweede helft door het ijs en kwam op een 2-1 achterstand. In de slotfase wist EMM’21 toch nog een onverdiend punt uit het vuur te slepen.

  Ten opzichte van de bekerwedstrijd tegen Xerxes keerden Paco Romero Fuster, Jochem van Rijn en Job Mooren terug in de ploeg. Dit ging ten koste van Bas Nugteren, Jesper Koek en Luke Bakker. Het drietal moest op de bank plaatsnemen.
  Het begin van het duel was in evenwicht. De beste kans was wel voor de Veenders, Job Mooren kreeg een aardige kopkans maar zijn inzet ging naast. Legmeervogels liet zich ook niet onbetuigd, na een goede dribbel van Jasper Burgers ging zijn inzet met rechts rakelings naast. Het duel kantelde na een half uur door de tweede gele kaart van Legmeervogels-back Split. EMM’21 pakte het initiatief en kwam vlak voor rust op voorsprong. Joey van der Geest werkte een corner acrobatisch binnen vanaf de achterlijn: 0-1.

  In de tweede helft zakte EMM’21 door het ijs. De ploeg was aan de bal uiterst slordig, hield de bal niet meer in de ploeg en zonder bal kreeg het geen druk op Legmeervogels. Legmeervogels kwam dan ook volledig verdiend op een 2-1 voorsprong. De 1-1 kwam uit een rebound, de 2-1 was een fraaie treffer van Jasper Burgers die met links de bal via de paal in de hoek krulde. EMM’21 leek op een nederlaag af te stevenen, maar door opportunistisch spel kon het toch nog een punt mee naar huis nemen. Joey van der Geest was opnieuw trefzeker, vanaf de zijkant van de zestien krulde de middenvelder de bal in de verre hoek: 2-2. Daarna had Vermeer nog een schietkans vanaf randje zestien maar zijn inzet ging ruim over.

  Door het onverdiende gelijkspel staat EMM’21 maar drie punten van een veilige plek, aan de andere kant staat het één punt achter de nummer 2. Aanstaande zaterdag krijgt EMM’21 een kans om de rug te rechten tegen ESTO. Uit wonnen de Veenders knap met 0-1.

  Opstelling EMM’21: Jochem van Rijn; Joppe Huigsloot (Zico Vermeer), Sven van der Meer, Sven Hoogervorst (Jesper Koek), Paco Romero Fuster; Michael van der Zwet, Joey van der Geest, Nino Wesselman; David Vermeer, Job Mooren (Luke Bakker), Roy Hoogenboom (Damian Hoogenboom)