• IOffday levert EMM eerste thuisnederlaag op

 • EMM’21 had afgelopen zaterdag een complete offday en bleef hierdoor niet langer ongeslagen op eigen veld. In het treffen met RCL werd met een krankzinnige uitslag verloren: 4-7.

  Trainer van der Vlugt moest zijn vaste centrum - Sven van der Meer en Thomas Brug - missen om uiteenlopende redenen. Ook Job Mooren, Paco Romero Fuster en Jari van Veen zijn voorlopig niet inzetbaar.

  Het duel begon kabbelend zonder al te veel hoogtepunten. Het duel brandde los na een toegewezen penalty voor RCL wegens vasthouden in het strafschopgebied, terwijl de voorzet van RCL nog niet gegeven was. Een voor velen onbegrijpelijke beslissing. De penalty van Roy Weenink werd knap gekeerd, maar in de rebound kon Weenink alsnog raak koppen: 0-1.

  Daarna zakte EMM diep weg en stond het binnen het kwartier 0-3. De Veenders kwamen overal te laat. EMM wijzigde vervolgens van tactiek, dit resulteerde snel in een treffer. Na goed doorzetten kon Luke Bakker de 1-3 tegen de touwen schieten.

  EMM startte met geloof in een resultaat de tweede helft, maar dit geloof kon snel de prullenbak in. Binnen tien minuten na rust werd het 1-5. EMM kwam nog wel terug tot 3-5, door een vrije trap van invaller David Vermeer en een eigen doelpunt uit een corner. Daarna sloeg RCL nog twee keer toe en deed EMM nog wat terug via Stijn Rietbroek (4-7), die dit seizoen zijn laatste wedstrijd heeft gespeeld voor EMM. Rietbroek vertrekt deze week voor zijn studie (stage) naar het Indonesische eiland Bali.

  Door de nederlaag en de vele tegentreffers heeft EMM niet meer de minste tegentreffers en het beste doelsaldo van de competitie. De schade op de ranglijst valt vooralsnog mee. EMM kan komende zaterdag de rug rechten door te winnen bij TAVV.

  Opstelling EMM’21: Jochem van Rijn; Joppe Huigsloot, Michael van der Zwet, Sven Hoogervorst (Cremiël Salomé), Jesper Koek; Bryan van der Meer (David Vermeer), Nino Wesselman, Joey van der Geest; Stijn Rietbroek, Luke Bakker, Roy Hoogenboom (Nadal Wesselman/ Damian Hoogenboom)