• Slecht spelend EMM’21 komt met de schrik vrij en bekert door

 • EMM’21 heeft zich bij de laatste 32 teams van de districtsbeker gevoegd door te winnen bij FC IJsselmonde, dat uitkomt in de zaterdagse derde klasse. Na een 0-2 ruststand zag EMM de Rotterdammers in de tweede helft langszij komen. De strafschoppenserie werd vervolgens wel overtuigend gewonnen: 1-4.

  Trainer Koen van der Vlugt had de nodige wissels doorgevoerd in de basisopstelling. Bas Nugteren, Jesper Koek, Nadal Wesselman, Luke Bakker, Zico Vermeer en Damian Hoogenboom waren de spelers die afgelopen weekend tegen RVC’33 niet startten, maar midweeks de kans kregen.

  EMM startte nog redelijk aan de wedstrijd, maar grossierde al snel in onnodig balverlies. Daarmee hielp het de op de counter loerende tegenstander eigenhandig in het zadel. FC IJsselmonde was in de eerste helft dan ook vooral gevaarlijk uit tegenaanvallen en standaardsituaties, maar doelman Bas Nugteren trad een aantal keer belangrijk op.

  EMM zette daar ook enkele mogelijkheden tegenover en was vooral dicht bij toen Luke Bakker zijn kopbal van de lijn gered zag worden. Vlak voor rust scoorden de Veenders plotseling twee keer. Bij de 0-1 viel een afgeslagen bal voor de voeten van spits Zico Vermeer en hij schoot de bal van buiten het strafschopgebied hard en zuiver in de lange hoek. De 0-2 werd gemaakt voor Joey van der Geest. Ook hij beproefde zijn geluk van afstand en zag de bal hoog binnenvliegen. Beide treffers waren van grote schoonheid.

  De ruststand was zodoende een meevaller, maar het veldspel was niet om over naar huis te schrijven en voor het begin van de tweede helft had trainer Van der Vlugt al noodgedwongen drie wissels toegepast.

  In de tweede helft verspeelde EMM de voorsprong. De 1-2 viel al snel in de tweede helft uit een afstandsschot en ongeveer 20 minuten voor de tijd moesten de bezoekers ook de gelijkmaker slikken bij een scrimmage die ontstond na een verre inworp.

  In het restant van de tweede helft kregen beide teams een aantal mogelijkheden om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar gescoord werd er niet meer. Namens EMM waren vooral Luc van der Lem (volley uit een corner) en Nadal Wesselman (vrije schietkans vanaf de rand van het strafschopgebied) gevaarlijk, maar beide keren redde de keeper van de thuisploeg.

  Het betekende dat er strafschoppen genomen moesten worden om te bepalen wie door zou bekeren. De strafschoppenserie pakte positief uit voor EMM, daar de pogingen van Job Mooren, Zico Vermeer, Nino Wesselman en Roy Hoogenboom allemaal doel troffen. Doordat FC IJsselmonde één keer de lat raakte en Bas Nugteren één penalty wist te keren, stapte EMM alsnog als winnaar van het veld.

  Hoewel EMM dinsdagavond niet in grootse vorm verkeerde, gaat het dus toch weer de koker in en mag het zich dus gaan opmaken voor nog een bekeraffiche. De loting zal moeten uitwijzen met wie de roodhemden de degens mogen kruisen.

  Opstelling EMM’21: Bas Nugteren; Joppe Huigsloot, Thomas Brug, Sven van der Meer (Luc van der Lem), Jesper Koek (Roy Hoogenboom); Joey van der Geest (Job Mooren), Nino Wesselman, Nadal Wesselman; Damian Hoogenboom, Zico Vermeer en Luke Bakker (Stijn Rietbroek).