• Sterk EMM’21 verslaat Honselersdijk en bekert door

 • EMM’21 heeft in de districtsbeker voor een kleine stunt gezorgd door met 2-4 te winnen van Honselersdijk, dat uitkomt in de eerste klasse op zaterdag. De basis voor de overwinning werd gelegd door middel van en ijzersterke eerste helft van de Veenders.

  Bij EMM waren er weer enkele wisselingen doorgevoerd in de basisopstelling. Ten opzichte van vorige week ontbraken Cremiël Salomé, David Vermeer en Guido van der Meer in de eerst elf. Nino Wesselman en de gebroeders Job en Sven Hoogervorst mochten in hun plaats starten.

  EMM pakte een vroege voorsprong in het Westland. Na ruim 3 minuten spelen stuurde Job Hoogervorst buitenspeler Roy Hoogenboom weg en hij rondde bekwaam af: 0-1. EMM speelde sterk in de eerste fase van de wedstrijd, maar kreeg toch ook relatief snel een tegenslag te verwerken. Een dieptepass op de rechtsbuiten van de thuisploeg werd na een minuut of 20 eveneens vakkundig afgerond: 1-1.

  In het restant van de eerste helft was het EMM dat de klok sloeg. Dankzij goed druk zetten bracht het Honselersdijk constant in de problemen. De beloning daarvoor kwam dan ook in de vorm van doelpunten. Michael van der Zwet had een perfecte pass in huis en Stijn Rietbroek rondde fraai af door te bal over de doelman heen te lobben: 1-2. Nog voor rust wisten de bezoekers de voorsprong vervolgens verder uit te bouwen. Job Hoogervorst trachtte de bal voor te geven na een crosspass van Sven van der Meer, maar zijn inzet viel in de lange hoek direct binnen: 1-3. Even leek het erop dat gelegenheidsspits Joey van der Geest het laatste zetje had gegeven, maar hij gaf zelf eerlijk toe de bal niet beroerd te hebben. EMM had nog verder kunnen weglopen, maar scoorde in de eerste helft niet meer ondanks mogelijkheden voor Michael van der Zwet, Sven van der Meer en Roy Hoogenboom.

  In de tweede helft was EMM wederom dicht bij de beslissing. Job Hoogervorst werd bediend door Michael van der Zwet, maar mikte op de paal. Dit bleek voor Honselersdijk het sein om een tandje bij te schakelen. EMM werd teruggedrongen en na ongeveer een uur spelen viel de aansluitingstreffer. De behendige spits had een goede actie in huis en stelde zijn teamgenoot vervolgens in staat hard raak te schieten: 2-3.

  EMM kreeg het lastiger, maar gaf niet veel weg. Wel had trainer Koen van der Vlugt een paar tegenvallers te verwerken, omdat hij een aantal keer noodgedwongen moest wisselen. De laatste 10 minuten moesten de Veenders het zelfs met een mannetje minder doen, omdat Luc van der Lem krampverschijnselen had en de wedstrijd niet kon vervolgen. De wissels waren ondertussen al op. Het deerde het sterke collectief van EMM niet. Sterker nog, het liep vlak voor tijd nog uit naar een marge van 2. Het doelpunt kwam tot stand door toedoen van de twee uitblinkers van de middag. Thomas Brug had een puntgave crosspass in huis en Stijn Rietbroek rondde af na een paar tegenstanders knap te hebben afgeschud: 2-4.

  De bekerwinst in Honselersdijk is een mooie opsteker na de teleurstellende resultaten tegen KDO en Pancratius. Om aansluiting te houden met de bovenste plekken is het van belang dat EMM zich ook volgende week ook in de competitie weer opricht als ESTO op bezoek komt in Roelofarendsveen.

  Opstelling EMM’21: Patrick van der Zwet; Thomas Brug, Sven van der Meer (David Vermeer), Sven Hoogervorst (Joran Bakker), Luc van der Lem; Michael van der Zwet, Job Hoogervorst, Nino Wesselman (Damian Hoogenboom); Stijn Rietbroek, Joey van der Geest en Roy Hoogenboom (Nadal Wesselman).