• Tandeloos EMM’21 gaat onderuit bij SVC’08

 • EMM'21 heeft op bezoek bij SVC’08 een 2-0 nederlaag moeten slikken. Die nederlaag was verdiend te noemen, want EMM stelde teleur en kon vrijwel de hele wedstrijd geen vuist maken. SVC was in het eerste half uur doortastender en prikte wel twee keer raak, waardoor zij op de ranglijst op gelijke hoogte komen met de Veenders.

  Trainer Jan de Koning moest wat puzzelen vanwege de vele afwezigen waar hij mee te maken had. Het betekende dat Damian Hoogenboom en Sven Hoogervorst in de basis mochten starten. Kjell Hoogenboom, die een week eerder een prima basisdebuut kende, nam plaats op de reservebank.

  EMM opende nog aardig, maar moest het initiatief toch al snel aan de gastheren laten. De Wassenaarders zochten veelal hun lange spits en trachtten van daaruit verder te voetballen. Het bleek een succesvol recept, want SVC drong aan en wist in het eerste half uur twee fraaie goals te produceren: 2-0.

  Ondanks dat EMM vanaf het laatste kwartier van de eerste helft beter in het spel kwam, waarbij die lijn werd doorgezet in de tweede helft, konden de roodhemden nauwelijks gevaar stichten. Het gevaarlijkste moment was er nota bene voor verdediger Joppe Huigsloot. Hij miste de bal in kansrijke positie na een scherpe voorzet van de ingeschoven Sven Hoogervorst. SVC’08 leunde wat meer op de defensie en probeerde de wedstrijd via tegenaanvallen in het slot te gooien. Daarbij werd vanuit een lastige hoek nog één keer de paal geraakt, maar van een doelpunt kwam het niet meer. Derhalve bleek de ruststand ook de eindstand.

  EMM zakte door de nederlaag van plek 6 naar plek 9 en zag SVC dus op gelijke hoogte komen. Volgende week treedt EMM in Gouda om 17.15 uur aan tegen hekkensluiter Olympia.

  Opstelling EMM’21: Jari van Veen; Nadal Wesselman, Joppe Huigsloot (Jhusthin Concetion), Sven van der Meer, Tijn Kerkvliet; Sven Hoogervorst, Joey van der Geest, Stef Jansen; Damian Hoogenboom (Kjell Hoogenboom), Luke Bakker (Kevin Pereyra) en Zico Vermeer.