• Terechte nederlaag voor EMM’21 tegen Nieuwkoop


 • EMM’21 heeft zich in de strijd om directe handhaving een slechte dienst bewezen. De Veenders waren in alle facetten van het spel ondermaats en leden hierdoor een terechte nederlaag (3-1) bij en tegen Nieuwkoop, al kwam EMM’21 nog wel op voorsprong.

  Ten opzichte van de laatste competitiewedstrijd tegen CSW voerde trainer Jan de Koning twee wijzigingen door. Job Mooren startte als spits en Roy Hoogenboom als linksbuiten.

  Vanaf het eerste fluitsignaal kreeg EMM’21 geen druk op de thuisploeg, waardoor de ruimtes te groot werden, ook aan de bal was het uiterst slordig, waardoor EMM veelvuldig werd teruggedrongen. Toch mochten de Veenders wel als eerste juichen. Na een spaarzame uitval na goed doorzetten van Stijn Rietbroek en Roy Hoogenboom belandde de bal pardoes voor de voeten van Joey van der Geest, die niet aarzelde en binnenschoot: 0-1.

  Daarna ging het in rap tempo mis voor EMM. Centrale verdediger Joppe Huigsloot twijfelde net te lang met de bal aan de voet, waardoor aanvaller Boy Vork de bal kon afsnoepen en met een slimme lob Jochem van Rijn wist te passeren: 1-1. Nog geen tien minuten later kon diezelfde Vork weer juichen, nadat EMM opnieuw laag op het veld makkelijk de bal verloor en de voorzet kon worden binnengetikt door Vork. In de eerste helft werd ook nog een doelpunt van Nieuwkoop afgekeurd vanwege buitenspel.

  In de tweede helft kwam EMM er opnieuw niet aan te pas. In de 53ste minuut werd opnieuw een goal afgekeurd van Nieuwkoop wegens buitenspel, Nieuwkoop bleef aandringen en een poging van Verhage bij de tweede paal ging rakelings naast. Daarna was Nieuwkoop uit een corner dichtbij met een kopbal op de lat. Even later deelde Nieuwkoop de genadeklap uit, een middenvelder draaide knap open en stak Van Der Hoorn weg die koel bleef en de bal in de verre hoek schoof (3-1). EMM bleek niet bij machte om er nog een slotoffensief uit te persen en verloor zodoende terecht van een directe concurrent.

  Door de nederlaag zakt EMM naar de twaalfde plaats. De ploeg moet snel de rug rechten, komende zaterdag wacht thuis opnieuw een belangrijke wedstrijd tegen concurrent SVC ’08.

  Opstelling EMM’21: Jochem van Rijn; Kjell Hoogenboom (Luke Bakker), Joppe Huigsloot (Cremiël Salomé), Sven Hoogervorst, Tijn Kerkvliet; Nino Wesselman (Michael van der Zwet), Joey van der Geest, David Vermeer (Otto van der Poel); Stijn Rietbroek, Job Mooren, Roy Hoogenboom (Job Hoogervorst).