• Vechtwedstrijd tussen ASC en EMM eindigt in gelijkspel

 • p bezoek bij ASC is EMM niet verder gekomen dan een gelijkspel: 1-1. In een weinig hoogstaande en vermakelijke wedstrijd kwamen de bezoekers nog wel op een gelukkige wijze op voorsprong, maar ASC kwam net zo gelukkig weer langszij.

  Ten opzichte van de laatst gespeelde wedstrijd (Legmeervogels uit) ontbrak verdediger Sven Hoogervorst in de basisopstelling bij EMM. Hij werd vervangen door Jesper Koek. Daarentegen keerde doeman Jari van Veen terug na wekenlang blessureleed. Dat ging ten koste van Jochem van Rijn, waarvan gezegd mag worden dat hij de plek onder de lat de voorbije weken verdienstelijk heeft ingevuld.

  De wedstrijd in Oegstgeest verliep op een manier zoals vooraf uitgetekend kon worden. Het veld lag er hobbelig bij en was daardoor moeilijk bespeelbaar en beide ploegen hadden zich voorgenomen een zorgvuldige opbouw van de tegenstander te beletten. Het resulteerde in een spelbeeld met veel hoge en lange ballen en van rust in het spel was nauwelijks sprake.

  De beste kansen waren voor rust wel voor EMM. Job Mooren en Joppe Huigsloot kregen kopkansen vanuit corners, maar mikten allebei naast. David Vermeer testte de ASC-doelman door middel van een volley en een harde vrije trap. ASC kon daar alleen enkele standaardsituaties tegenover zetten, maar echt gevaarlijk werd het daar niet uit.

  In de tweede helft was het veldspel van EMM iets beter en dat resulteerde in een grote kans voor Luke Bakker. Op aangeven van Michael van der Zwet draaide Luke Bakker weg bij zijn tegenstander, maar zijn inzet miste vervolgens kracht. Na ruim een uur spelen gold dat ook voor de inzet van Job Mooren, maar de Oegstgeestse doelman loste de door toedoen van het veld stuiterende bal en Roy Hoogenboom was er als de kippen bij om de rebound binnen te prikken: 0-1.

  EMM wist vervolgens echter niet door te drukken en kreeg de rekening daarvoor ongeveer 10 minuten na de openingstreffer gepresenteerd. Een ingebrachte standaardsituatie werd in eerste instantie weggewerkt, waarna een schot vanuit de tweede lijn volgde dat via een ASC-speler van richting veranderd werd en binnenviel: 1-1.

  In de slotfase leken beide ploegen op twee gedachten te hinken. Hoewel beide ploegen uiteraard wilden winnen, leek ook het besef aanwezig dat niet verliezen cruciaal was. In blessuretijd kreeg EMM nog één levensgrote kans om alsnog de drie punten mee te nemen. Michael van der Zwet legde de bal goed neer voor David Vermeer, maar vlak voordat hij schoot stuitte de bal op en daardoor eindigde zijn inzet van de rand van het strafschopgebied over.

  1-1 was derhalve de eindstand. Voor beide ploegen veranderde er met het gelijkspel en de resultaten op de andere velden weinig op de ranglijst. ASC blijft op een plek staan die aan het einde van de rit verplicht om nacompetitie tegen degradatie te spelen en EMM blijft tussen hoop en vrees. De Veenders zien een kleine afstand richting zowel de subtop als de gevarenzone. Zodoende lijkt het erop dat alle 9 wedstrijden tot het einde van groot belang zullen zijn. De eerstvolgende daarvan staat komende zaterdag op het programma. FC Oudewater komt op bezoek en heeft op de ranglijst één punt en één wedstrijd meer. De uitwedstrijd werd teleurstellend verloren met 3-1 en dus heeft EMM wat recht te zetten.

  Opstelling EMM: Jari van Veen; Joppe Huigsloot, Sven van der Meer, Paco Romero Fuster, Jesper Koek; Michael van der Zwet, Joey van der Geest (Luke Bakker), Nino Wesselman; David Vermeer, Job Mooren (Zico Vermeer) en Roy Hoogenboom (Damian Hoogenboom).